GK

100+ General Knowledge Questions Of The World

GK Questions

In this blog, you will learn 100+ General Knowledge Questions Of The World. The world is very vast and there are many hidden facts that you might not know about. This is why you need to read articles like this where you can increase your knowledge about the World. General knowledge Questions Of the World are asked in most job interviews and all competitive exams. Gk Questions can be about anything, like geography, technology, World history current events, etc. You can improve your skills and knowledge by just learning gk Questions. To learn General Knowledge questions of the World you can pass any Exam and clear job interviews. To increase your knowledge and improve your skills just stay with us and read this lesson! Let’s begin:

General Knowledge Level 1 ( Easy)

Here I will provide you with some Easy General Knowledge Questions with answers:

 1. Which is the Tallest Mountain in the World?

Ans. Mountain Everest

2. Which Country has the Highest Population?

 Ans. China

3. How many continents are there on earth?

 Ans. Seven

4. What is the largest planet in Our solar system?

 Ans. Jupiter

5. Which Animal is Known as the “king of the Jungle”?

 Ans. Lion

6. What is the color of a ripe banana?

 Ans. Yellow

7. who is the main character in the Harry Potter book?

Ans. Harry Potter

 

To learn More Questions Click The Bottom Link

GK Questions

8. What is the Largest ocean on Earth?

 Ans. Pacific Ocean

 9. What is the national flower of England?

 Ans. The Rose

10. Which Season Comes After Winter?

 Ans. Spring

11. What is the largest Animal on the Earth?

 Ans. The African Elephant

12. Who is known as the inventor of the telephone?

 Ans. Alexander Graham Bell

13. What is the chemical symbol for water?

Ans. H2O

14. What is the Smallest Prime Number?

 Ans. 2

MCQS Type Questions

Q: What is the capital of Japan?

a) Tokyo

b) Beijing

c) Seoul

Answer:  Tokyo

Q: Which gas do plants absorb from the atmosphere during photosynthesis?

a)Oxygen

b) Nitrogen

c) Carbon dioxide

Answer:  Carbon dioxide

Q: Which continent is known as the “Dark Continent”?

a) South America

b) Africa

c) Asia

Answer:  Africa

Q: Which planet is often referred to as the “Red Planet”?

a) Venus

b) Jupiter

c) Mars

Answer:  Mars

Q: What is the currency of the United Kingdom?

a) Euro

b) Pound Sterling

c) Dollar

Answer:  Pound Sterling

Q: Who is credited with discovering the principles of gravity?

a) Isaac Newton

b) Albert Einstein

c) Galileo Galilei

Answer:  Isaac Newton

General Knowledge Level 2 ( Medium)

Here I will provide you with some Medium General Knowledge Questions with answers:

MCQS Type Questions

1. What is the highest mountain in Africa?

Ans. Mount kilimanjaro

2. Who was the first woman to fly solo across the Atlantic Ocean?

Ans. Amelia Earhart

3. What is the chemical Symbol for the element with atomic number 6?

 Ans. Carbon

4. Who wrote the novel ” Pride and Prejudice”?

Ans. Jane Austen

5. Which river is the longest river in the World?

Ans. The Nile River

General Questions

6. What year did the American Civil War End?

 Ans. 1865

7. Who is Known As the father of Modern Physics?

Ans. Albert Einstein

8. What is the Capital of Canada?

 Ans. Ottawa

9. Which Famous Artist is known for Painting ” The Starry Night”?

 Ans. Vincent Van Gogh

10. What is the highest-grossing film of all time?

 Ans. Avatar

11. What is the largest country by Land Area in South America?

Ans. Brazil

12. Which two countries are separated by the Strait of Gibraltar?

Ans. Spain and Morocco

13. What is the capital city of New Zealand?

 Ans. Wellington

14. Who was the first Woman to Win a Nobel Prize?

Ans. Marie Curie ( Physics in 1903 )

15. Who directed the film “Schindler’s List”?

 Ans.  Steven

MCQS Type Questions

Q: In which year did the French Revolution begin?

a) 1765

b) 1789

c) 1804

Answer: 1789

Q: Who is the inventor of the periodic table of elements?

a) Dmitri Mendeleev

b) Albert Einstein

c) Isaac Newton

Answer:  Dmitri Mendeleev

Q: Who wrote the novel “The Great Gatsby”?

a) Jane Austen

b) F. Scott Fitzgerald

c) George Orwell

Answer:  F. Scott Fitzgerald

Q: What musical group is often referred to as the “Fab Four”?

a) Led Zeppelin

b) The Rolling Stones

c) The Beatles

Answer:  The Beatles

General Knowledge Level 3 ( Difficult)

Here I will provide you with some Hard General Knowledge Questions with answers:

1. Who is the author of the Famous novel ” To Kill a Mockingbird”?

Ans. Harper Lee

2. What gas makes up the majority of Earth’s atmosphere?

Ans. Nitrogen

3. In which year did the Berlin Wall fall?

Ans. 1989

4. Who is the only U.S. president to have been impeached twice by the House of Representatives?

Ans. Donald Trump

5. What is the deepest known part of the world’s oceans?

Ans. Challenger Deep in the Mariana Trench

6. Who was the first woman to win a Nobel Prize in two different fields, and what were those fields?

Ans. Marie Curie (Physics and Chemistry)

7. In which year did the Chornobyl nuclear disaster occur?

Ans. 1986

8. What is the largest moon in our solar system, which orbits Jupiter?

Ans. Ganymede

9. Who is the famous mathematician known for the development of the theory of general relativity?

Ans. Albert Einstein

10. What is the term for the boundary separating the Earth’s crust from the underlying mantle?

Ans. Mohorovičić discontinuity (Moho)

MCQS Type Questions

Q. Who is the only U.S. president to have been impeached twice by the House of Representatives?

a) Abraham Lincoln

b) Andrew Johnson

c) Richard Nixon

Answer:  Andrew Johnson

Q: What is the deepest known part of the world’s oceans?

a) Sunda Trench

b) Puerto Rico Trench

c) Marianas Trench

Answer:  Marianas Trench

Q. In which year did the Chornobyl nuclear disaster occur?

a) 1961

b) 1979

c) 1986

Answer:  1986

Q. What is the largest moon in our solar system, which orbits Jupiter?

a) Titan

b) Europa

c) Ganymede

Answer:  Ganymede

Q. Who wrote the classic novel “1984”?

a) George Orwell

b) Aldous Huxley

c) Ray Bradbury

Answer:  George Orwell

General Knowledge Level 4 ( Very Difficult)

Here I will provide you with some very difficult General Knowledge Questions with answers:

1. Who is the Famous author of the Science Fiction Novel ” Dune”?

 Ans. Frank Herbert

2. Which Chemical element is the most abundant in the Earth’s Crust?

Ans. Oxygen

3. In Which year did the French Revolution Begin?

Ans. 1789

4. What is the Currency of Switzerland?

 Ans. Swiss France

5. What is the Largest Argon in the Human Body

 Ans. Skin

6. Which African Country is known as the ” Land of Thousand Hills”?

Ans. Rwanda

7. Who composed the famous classical music piece “The Four Seasons”?

Ans. Antonio Vivaldi

 8. What is the tallest mountain in North America?

Ans. Denali

9. Which gas is responsible for the distinctive smell of rotten eggs?

 Ans. Hydrogen sulfide

10. What is the largest internal Organ in the Human Body?

 Ans. Liver

MCQS Type Questions

Q. Who is the famous scientist known for his theory of evolution by natural selection?

a) Charles Darwin

b) Albert Einstein

c) Isaac Newton

Answer:  Charles Darwin

Q. What is the Chemical Symbol for the element with atomic number 1?

a) H

b) He

c) L

Answer:  H (Hydrogen)

Q. In which year did World War 1 Begin?

a) 1905

b) 1914

c) 1921

Answer:  1914

Q. Who Painted the Mona Lisa?

a) Vincent

b) Pablo Picasso

c) Leonardo da Vinci

Answer:  Leonardo da Vinci

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button